Zenés-táncos műsorral készültek Adorjánon a falunapra | Magyar összefogás Skip to main content
Zenés-táncos műsorral készültek Adorjánon a falunapra

Zenés-táncos műsorral készültek Adorjánon a falunapra

Idén 20. alkalommal gyűltek össze a településen, hogy együtt ünnepeljenek. Az ünnepségen jelen volt Cserszegtomaj polgármestere is, mivel a Zala megyei település két éve Adorján testvérfaluja.

Számos érdeklődő gyűlt össze a helyi általános iskola udvarában, hogy együtt ünnepeljék meg a falunapot. Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke a kisközösségek megtartó erejéről beszélt: „A falvak olyan kisközösségek, ahol a művelődési egyesületek gyakorlatilag minden feladatot ellátnak. Nem csak a művelődés terén fejtenek ki tevékenységet, hanem egy olyan közösségi tér, amely sokszor családot pótol, sokszor pótolja azt az egy-egy biztos szót, amire minden ember vágyik, és a megtartó erejük hihetetlenül nagy.” (…)

A Magyar Összefogás jelöltje, Bajusz Koncz Ágnes, a falunapok megünneplésének fontosságáról beszélt. Arról, hogy közösségépítő jellegüknek fontos összetartó ereje van: „Nagyon fontos, hogy a falut így összehozza ez az ünnepség, és talán így könnyebben tudnak együtt tenni a falu jövőjéért.”

Valasztasi program