Vidáman és okosan – iskolalátogatás Kishegyesen | Magyar összefogás Skip to main content
Vidáman és okosan – iskolalátogatás Kishegyesen

Vidáman és okosan – iskolalátogatás Kishegyesen

Tartományi támogatásból felújították a kishegyesi Ady Endre Általános Iskola nyílászáróinak egy részét. Az oktatási intézményben 360 diák tanul, nyolcvan százalékuk magyar nyelven.

Nem huzatosak már az ablakok a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában. A legrosszabb állapotban lévő nyílászárókat tanévkezdésre kicserélték. Fülöp Valentin, igazgató, Ady Endre Kísérleti Á. I., Kishegyes: „Nagyon nagy jelentőségű volt ez a beruházás az iskola számára, ugyanis nem csak a balesetveszély szűnt meg, hanem nyilván a fűtési költségeink is csökkennek, ugyanis ezek jól záródnak, szigeteltek, nem lesz probléma a továbbiakban ezekkel.”

A nyílászárók cseréjére eddig a tartomány 2 millió 300 ezer dinár dinárt biztosított. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Van még mit tenni, az ablakok egy része került cserére. Arról szeretném biztosítani az iskolát, a tanárokat, a diákokat, hogy mindenképp folytatni szeretnénk és be szeretnénk fejezni ezt a felújítást.”

A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával az elsősök ajándékcsomagot kaptak, az iskola könyvtára is bővült és a közelmúltban a diákok két kiránduláson is részt vehettek. A MNT célja, hogy karöltve a tartományi és helyi szervekkel a magyar nyelvű oktatás színvonalát emeljék - hangsúlyozta De Negri Ibolya, a Magyar Összefogás jelöltje: „A Magyar Nemzeti Tanács számos programot valósított meg az elmúlt négy évben. Pedagógusokat, diákokat támogatott, ugyanakkor oktatási intézmények fejlesztésére is gondolt, így számos beruházásra került sor annak érdekében, hogy diákjaink anyanyelvükön, itt a szülőföldjükön versenyképes tudást szerezzenek egy modern és korszerű iskolában.”

Az iskolalátogatáson jelen volt Sárközi István és Linka B. Gabriella a Magyar Összefogás jelöltjei. Megtekintették az iskola épületét és a tornatermet, ahol a jövőben a tetőszerkezetet fogják felújítani.

Pannon RTV (Fotó: Lakatos János)

 

Valasztasi program