Vidáman és okosan | Magyar összefogás Skip to main content
Vidáman és okosan

Vidáman és okosan

Sárkányt eregethettek, trambulinozhattak és még rajzolhattak is a legkisebbek ma a Vidáman és okosan nevű gyereknapon Szabadkán. A rendezvényt a VMSZ Női Fórumának zorkai tagozata szervezte.

A legkisebbek hagyományos és más kreatív játékokat játszhattak. A gyereknap az október első hetében zajló gyermekhét része.

Pletl Aranka, zorkai elnöke, VMSZ Női Fórum: „Labdajátékokat többek között olyan játékokat is, amit manapság nem nagyon játszanak a gyerekek, az ugráló kötelet, vagy pedig van egy varázsdobozunk, ami arról szól, hogy a doboz el van rekesztve két felé és bele vannak dolgok rakva, egyformák és azt kell láthatatlanul kihúzni belőle.”

A rendezvény vendége volt a Magyar Összefogás két jelöltje, De Negri Ibolya és Fazekas Róbert. De Negri elmondta, a Magyar Összefogás fontosnak tartja a felnövő generációk támogatását. „Nagyon fontosnak tartjuk még azt, hogy a közösségek együtt legyenek és közösen szervezzenek programokat, amelyeket tartalommal töltenek meg. Ezek a közösségek úgy gondolom, hogy az identitásunk megőrzéséről szólnak, kultúránk megőrzéséről, amelyet tovább visznek és így tudjuk felépíteni illetve tovább vinni a hagyományainkat és a közösségi létünket.”

Háromgyermekes édesapaként Fazekas Róbert fontosnak tartja azokat a közösségi találkozókat, amelyeken a gyerekekről gondot viselnek. „Azt gondolom, hogy a család mint az alapegység, vagy alapérték a legfontosabb de ugyanolyan fontos az, hogy legyenek olyan intézményes hátterek, hogy ezeket a családokat meg tudjuk őrizni. A Magyar Nemzeti Tanács egyik legfőbb vállalása pont az oktatás vonatkozásában vagy a művelődés vonatkozásában is az, hogy a legkisebb korosztálytól, említhetném az óvoda fejlesztési programot, egészen az egyetemig és azon túl is próbáljuk ezeket a közösségeket megőrizni.”

A gyereknapon jelen volt Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai Városi szervezetének elnöke is.

Pannon RTV

Valasztasi program