Óvodafejlesztés Péterrévén és Óbecsén | Magyar összefogás Skip to main content
Óvodafejlesztés Péterrévén és Óbecsén

Óvodafejlesztés Péterrévén és Óbecsén

Péterrévén és Óbecsén összesen majdnem 140 gyerek örülhetett annak, hogy óvodájukban új játszótér épült.

Volt, ahol még reggel is dolgoztak a mesterek, annyira újak volt az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény óvodáinak a játszóterei. Péterrévén 46 gyerek próbálhatta ki az új eszközöket.
Tatjana Mitić, igazgató, Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, Óbecse: „A gyerekek nagyon szép játszóteret kaptak, különféle funkciójú eszközökkel a csúszdától kezdve a hintákon át a mászókákig, tehát igazán sokféle.”

Óbecsén az alsóvárosi Napsugár óvodában is hasonló játszótér épült, és mindkét helyen egy-egy magyar sarkot is kialakítottak.
Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A játszótereken és a magyar sarkokon túl hat szórványóvodát sikerült létrehoznunk, emellett minden óvodában, ahol magyar csoport is van, szeretnénk bizonyos fejlesztéseket, megújításokat, vizesgócokat cserélni a következő két évben, és ott, ahol nagyon szórványban élnek a gyerekek, ott külön működési költségeket is teremtünk.”

A magyar kormány a legtöbb óvodát a szórványban támogatja.
Grezsa István, Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos, Magyarország: „Minden azon múlik a 21. században, hogy milyen erős humán erőforrással rendelkezik egy nemzet, és minden veszteségünk ellenére mi nagyon jól állunk, hisze az elvándorlás és a demográfiai tények ellenére nagyon sokszínű, erős és gazdag nemzete vagyunk a Kárpát-medencének.”

A 2017 óta zajló óvodafejlesztési program Vajdaságban várhatóan el fogja érni a 300-400 millió dináros támogatási keretet.

Pannon RTV

Valasztasi program