Magyarcsernyén új játszótérnek örülhettek az óvodások | Magyar összefogás Skip to main content
Magyarcsernyén új játszótérnek örülhettek az óvodások

Magyarcsernyén új játszótérnek örülhettek az óvodások

Magyarcsernyén ma ünnepélyesen átadták az óvoda játszóterét, amelyet a magyar kormány támogatásának köszönve, a Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával sikerült megépíteni.

A magyar kormánynak köszönhetően került kiépítésre az új óvodai játszótér Magyarcsernyén. Az óvoda nemrég egy magyar sarkot is kapott.

Fazekas Erika, óvónő, Magyarcsernye: „Nagyon örülünk ennek az új játszótérnek, nagy szeretettel fogadtuk. Már előre is föl voltunk készülve rá. És alig várták a gyerekek is, hogy megérkezzen a játszótér. Nagyon nagy szükségünk volt rá, hiszen a gyerekeknek nagyon fontos a mozgás, és most adódott egy ilyen lehetőség, hogy a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából ez megvalósult.”

A Magyar Nemzeti Tanács igyekezett jó kapcsolatokat kiépíteni úgy a szórvány-, mint a tömbmagyarság települései között. Az óvodafejlesztési program megvalósítása is egy közös megbeszélés mentén valósult meg.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Véleményünk szerint a legjobb befektetés a jövő generációjába való befektetés. Az elmúlt időszakban igyekeztünk minden kisgyermekre odafigyelni, éljen ő a szórványtelepülések valamelyikén vagy a tömb-települések valamelyikén. Egyaránt fontos, hogy minden kisközösségben fenntartsuk a magyar nyelvű óvodai csoportokat, az iskolai osztályokat.”

A magyarcsernyei óvoda a Petőfi Sándor Általános Iskola épületszárnyában működik. Jelenleg 25 óvodásuk van, közülük tízen indulnak majd jövőre első osztályba.

Bacsik Lőrinc Natália, jelölt, Magyar Összefogás: „Fontosnak tartom azt, hogy a foglalkozások között minél többet töltsenek a gyerekek a szabadban. Mozogjanak, csúszdázzanak, hintázzanak. Ez mind fontos, mert fejleszti a mozgásukat, az egyensúlyukat, a logikai gondolkodásukat. Tehát ne csak bent legyenek, hanem kint is, az udvaron is töltsenek minél több időt.”

Az óvodafejlesztési programnak köszönve a magyarcsernyei óvónők több továbbképzésre is eljutottak. Ott lesznek a hétvégén, Szegeden megtartandó továbbképzésen is.

Pannon RTV

 

Valasztasi program