Közösségben megélt ünnepek- Szüretbál volt Doroszlón | Magyar összefogás Skip to main content
Közösségben megélt ünnepek- Szüretbál volt Doroszlón

Közösségben megélt ünnepek- Szüretbál volt Doroszlón

Az idén nyolcvan esztendős fennállását ünneplő doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület megtartotta a hagyományos Szüretbál rendezvényét. A nagyszabású, hazai néptánccsoportok, zenekarok mellett magyarországi, martonvásári, horvátországi dályhegyi, kiskőszegi, haraszti fellépőket is felvonultató rendezvényen jelen volt Turkál Marianna, Magyar Összefogás jelöltje, Pelt Ilona tartományi képviselő, Péter István, a VMSZ tanácsának tagja.

A délutáni fogatos fúvószenés, táncos felvonulás után a művelődési egyesületben tartottak műsort. Turkál Marianna közvetlen beszélgetést folytatott a részvevőkkel, a közönséggel.

A műsorban fellépett a martonvásári Fúvószenei Egyesület zenekara, a kiskőszegi Kisasszonyok és legények néptáncos csoport, a dályhegyi Bokréta néptánccsoport, a haraszti Dózsa György Magyar Művelődési Egyesület fiatal néptáncosai és a doroszlói művelődési egyesület kis-középső és ifjúsági néptánccsoportja és Fúvószenekara.

L. Móger Tímea, az egyesület vezetősége nevében mondott köszöntőjében elhangzott:

 - Aki a közösségben rendszeresen tevékeny, hozzám hasonlóan jól tudja, tapasztalja, hogy az évek múlását rendezvényekben, eseményekben mérjük. Ismét Szüreti bál van, újfent egy tartalmas, küzdelmes dolgos esztendőt hagytunk magunk mögött. Közösségileg megerősödve, egységesen ünnepeljük ma, egyben a doroszlói Móricz Zsigmond MME 80 éves fennállását is. Hatalmas időintervallum ez, tetemes eredmény jellemzi, elég csak a termek falán látható tablókra tekinteni...Van mire büszkének lenni. Tegyünk is így, éljük meg hagyományainkat, ünnepeljük egymás teljesítményét, eredményeit még sok- sok éven keresztül. Hiszen egyértelmű, hogy csakis a közösségben való gondolkodásmód, létforma tarthatja meg számunkra ezt a falut olyannak, amilyennek szeretjük: egyesületeiben, civil szervezeteiben, gazdasági fejlesztéseiben erős, ringató bölcsőhelyként- mondta.

tra

Valasztasi program